Reidar Brendeland & Vestlandsfanden 2022

Line up 2022

ARNE MARTINUSSEN

Grua - keyboards - trekkspill - hammond - kor.

Arne har lang fartstid som allsidig live og studiomusiker. Han har medvirket på Vestlandsfandens plater og konserter siden midten av 90 tallet. Han har også spilt med Hjerterknekt, Di Derre, Poul Krebs, Johanna Demker, Øsekara, Harald Thune, Claudia Scott og Little Boy Blue & the Blue Boys. Med bandet Little Boy Blue & the Blue Boys spilte Arne sammen med Lisa Fischer (Madonna-Stones-Streisand osv) samt også med Bernard Fowler og Blondie Chaplin (Begge to også fra Rolling Stones) Disse tre har utgjort kor rekka til Rolling Stones på flere turneer. Vi kunne listet opp en liste lenger enn Vøringsfossen med kjente og ukjente band som Arne har spilt med. Arne er en ettertraktet session/studio musiker

Reidar Brendeland

Gardermoen - vokal - gitar - harmonica

Reidar Brendeland har vært profesjonell artist og låtskriver siden 1979. Han har gitt ut 18 album. 16 album med folk-rock bandet Vestlandsfanden. 2 album med revy/standup/humor gruppen 3 Busserulls. «Plukka plommer i Hardanger», «God som gull» og «For livets glade gutter går solen aldri ned» er bare tre av mange hundre viser han har skrevet. Reidar Brendeland har turnert kontinuerlig siden 1979 og har gjort mellom 3 - 4000 jobber. Enten alene eller sammen med Vestlandsfanden. I 25-30 år har han turnert med 200 – 250 reisedøgn i året. I bransjesammenheng er han av mange regnet som norges mest hardtarbeidende artist. Reidar Brendeland var en av initiativtakerne som startet Norsk Artistforbund og er i dag styreleder/daglig leder. Han har hatt tillitsverv i NOPA, TONO og Tekstforfatterfondet. Han har sittet i fondsutvalg i Fond for lyd og bilde og vært medlem av juryen i Spellemannprisen. Han var også juryformann i Bandwagon i Akershus 2014. Han er fagutdannet bilmekaniker og har også arbeidet som industriarbeider.

OLAUG FURUSÆTER

Venabygd - fele - mandolin - kor

Olaug er folkemusiker og utdannet ved Folkemusikkakademiet på Voss og Norges Musikkhøskole. Hun er en velkjent deltager på Landskappleiken og har faktisk spilt seg opp til en 1. plass. Olaug har arbeidet på Rikscenen for FolkOrg. Hun har spilt i flere nordiske folkemusikk grupper. Hun er også medlem i Gudbrandsdølenes Spelmannslag og underviser i musikk. Både på skole og privat. Olaug er nylig utdannet som blomsterdekoratør og arbeider hos Tornerose blomsterverksted på Lillehammer innimellom musikken. Hun bor på Venabygd ved Ringebu i Gudbrandsdalen. 

Kay Hendriksen Holen

Oslo - bass - kor

Kay lærte seg å spille bass da han gikk på Seljord Folkehøgskole i 1998 og var i tillegg sjauer for Vestlandsfanden da de spilte der en gang. (Noe Reidar ikke husker i det hele tatt) Kay har gått på Musikk, lys og sceneteknikk hos NISS i Oslo i 2000/2001.

Når Kay ikke spiller i Vestlandsfanden så jobber han i Oslo brann-og redningsetat. Han spiller også i flere hobbyband ved siden av å være bassist i Vestlandsfanden.

Thomas Dulsrud

Oslo - trommer - perkusjon

Thomas er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og er en allsidig og musikalsk herremann. Spiller det meste fra progmetal til fri-impro og spiller i en rekke forskjellige band og orkestre. Når Thomas ikke spiller trommer i Vestlandsfanden jobber han med komponering, arrangering og i forskjellige låtskriverkonstellasjoner. Spiller glam-metalgitar og kazoo på fritiden!

Andreas "Tex" Berg

Oslo: elgitarer - akustiske gitarer - lapsteel - mandolin - banjo - kor

Andreas er utdannet ved University of North Texas i USA og har et naturlig forhold til folk-rock, country- rock og country som ingen andre. Med slekt fra Egersund har han sterkt nok alibi til å være med i Vestlandsfanden. Andreas utforsker en rekke instrumenter som er i bruk i roots og countrymusikken. Han spiller banjo, mandolin , lapsteel og steelgitar . Andreas er ofte å treffe som musikant på de forskjellige klubber i Oslo. Han spiller i mange forskjellige genre, fra jazz til blues og country. I tillegg til å være med i Vestlandsfanden er Andreas musikklærer i Oslo skolen.

Photos from gigs

Ka` me´ Vestlandsfanden?

Vestlandsfanden 1979

Originalbesetningen fra 1979. Fra v. Bjarne Dankel jr bass. - Reidar Brendeland Vokal gitar. - Øyvind Staveland fele, fløyte trekkspill, - Kjell Henriksen mandolin, mandola- Ivar O Rudi fløyte, munnspill, perkusjon.

Tidligere line-ups

Vestlandsfanden startet i 1979 i Haugesund som et helakustisk band med fele, fløyter, mandola og mandolin, kontrabass og akustiske gitarer. Irsk skotsk nordisk og keltisk folkemusikk var en stor del av repertoaret. I tillegg brukte bandet tekster og melodier fra Reidar Brendeland, Kjartan Fløgstad, Ingvar Moe. og Gunnar Roalkvam. Tilknytningen til vestnorske forfattere var sterk. Bandet utviklet seg ganske fort til et helelektrisk folk-rock band. De fleste i Norge kjenner idag til navnet Vestlandsfanden og musikken deres. Bandet har vært etterspurt og jobbet ufattelig mye. Det har resultert i at bandet nærmest har fungert som et "rockeoppdrett". Over 70 musikere har så langt gjort tjeneste i det som er blitt Norges beste folk-rock band.