Reidar Brendeland

Biografi: Reidar Brendeland   

Bosted: Gardermoen 2030 Nannestad.   

Sivilstatus: Gift med Mette.  

I huset finner du også den bortskjemte hunden Fiffi, Fra Oslos bakgater kommer den pensjonert gatekatten Blanco. Luringen Nero aka "Svartepetter" som dessverre døde i 2022 og ligger begravd inntil låveveggen.. Den stumme, viltre, morsomme og lekne katten Putin. (som idag burde ha søkt om å få skifte navn) Den bortkomne, hjemløse kattungen "Kåre Kårånna". (som flytter inn og ut etter behov)   

Født 19.06.1951 i Saudasjøen. Kom til verden i en "tyskerbrakke" som under krigen var en del av en større fangeleir. Hans mor fikk 100 kr for å føde ham hjemme.  

Far: Ole Gangstø Brendeland fra Skånevik i Sunnhordland.   

Mor: Gerd Elinore Brendeland (f:Svantesen) fra Etne i Sunnhordland   

Barn: Geir Sabegocvic Brendeland og Siri Brendeland.    

Barnebarn: Una, Isa, Amund, Stella.     

Søsken: Marit Irene (død)  Jan Olav - Johannes.   

Reidar Brendeland er fagutdannet bilmekaniker.  

Reidar har levd av musikken siden 1979. Da startet han Vestlandsfanden sammen med musikere i Haugesund. Bandet var i starten en akustisk gruppe. Etter kort tid ble dette til et av landets beste og mest underholdene folk-rock band. Han startet imidlertid sin karriere i 1965 på hjemstedet Sauda. Han drev der rockebandet Psycho. Han er idag en av tre æresborgere i Sauda. De to andre er Kjartan Fløgstad og Bjørn Eidsvåg. Reidar har hatt flere verv i musikkorganisasjoner. Styremedlem i NOPA og TONO. Han har vært styreleder i Tekstforfatterfondet og er idag daglig leder og styremedlem i Norsk Artistforbund.  

Reidar arbeidet i flere år hos Jacobsen Autoverksted i Haugesund. Hovedsaklig med Mitsubishi, Subaru og Fiat personbiler og Hanomag og Mercedes varebiler. Han har også arbeidet som industriarbeider ved aluminiumsverket (Søral) på Husnes. Han var en svipptur innom Zinken i Odda og EFPco.ltd (Elkem) i Sauda. I Haugesund. arbeidet han også en periode som stillasarbeider og sjåfør hos murmesterfirma Tor Skjoldal AS.

​​​​​​Det var en strek i regningen. Reidar rakk heldigvis inn til operasjon uken før coronaviruset stengte ned det meste av landet. En stor, men vellykket operasjon fulgte. 2 operasjonsteam arbeidet sammen og sammenhengende i 12 timer for å fikse Reidar. Det klarte de. En fantastisk ekspertise og kunnskap fra Oslo Universitetssykehus gjorde susen. Nå er vi i farta og Jørn hos Frikk Musikk har hele tiden kontakt og henvendelser fra arrangører som måtte avlyse i 2020. Vi klare og gleder oss til bedre tider, vaksine og lettelser i restriksjonene på Covid-19. 

Stor takk til leger og ansatte på Oslo Universitetssykehus, Ullevål sykehus, A-hus og Aker sykehus som alle har bidratt til å reparerte Reidar.

Fuck cancer 2020

Lege Gunhild Karevold fra et av operasjonsteamene på OUS sammen med pasienten

En betuttet og nyoperert vokalist. Nå også uten bart :-)

En takknemlig og glad vokalist

Frokost på terassen i Via del Pino i Firenze

Reidar og tidligere tider

Reidar i hagen hos sine besteforeldre i Skånevik på 1960 tallet. Lytter til musikk fra en portable platespiller. Sannsynligvis Kinks eller The Rolling Stones

Barndomshjem. Seksmannsboligen i Saudasjøen. The Brendelands bodde helt til høyre.

Reidar Brendeland på jobb hos Jacobsens Autoverksted i Haugesund. Her sittende på en Mitsubishi

Da rocken kom til Sauda

Psycho på Folkets Hus i Sauda 60 på tallet. Fra v. Raymond Seljestad trommer - Reidar Brendeland Vokal og gitar - Geir Høiland Bass

2020 Det året det var så bratt

Folk - Fest - Fagbevegelse

3 BUSSERULLS

Busserulls videoer

Flere venner og kjente

Reidar Brendeland og biler

Sekstitallet

Syttitallet

Åttitallet

Nittitallet

2000 tallet

Historikk