Presse 2021

Pressemelding til utskrift PDF  

 

Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har vært på landeveien sammenhengende i over 40 år. Det er enestående i norsk underholdningsbransje. Siden 1979 har bandet gjort 3-4000 spillejobber og gitt ut 16 album. De har spilt for alle fag og lag av folket, fattig, rik og tusenvis av smilende sosialdemokrater, De har spilt for 14 personer i Narvik og 50.000 i Hong Kong sentrum. De har besøkt Folkets Hus, festivaler, firmafester, fengsel og fyllefester, boreplattformer, brygge og bygdedanser, brakker og bedehus. Stadioner, skoler og samfunnshus. Kort sagt. De har antagelig besøkt alle hus i Norge som har flere enn seks vindu på en vegg.  

De ivrigste fansene er mellom 18-27 år og de har enkeltlåter på Spotify med over 4 millioner stream. Dette er et potent, friskt og fremadstormende band kjent for sitt ekstremt smittende humør, svingende folk-rock og countryrock. Du risikerer å havne ut på golvet og opp på bordet før du har fått sukk for deg. Du risikerer faktisk å få en av dine beste konsertopplevelser noensinne.  

Dette Norges beste og mest underholdene folk-rock band. Her er særpreg, stilen og materialet er originalt. Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har vært foregangsmenn i folk-rock sjangeren i Norge helt siden 1979. Vestlandsfanden er et fullblods folk-rock band som blåser de fleste kopier av banen allerede i første sving, uansett hvor mange seksere de har på terningen. Når bandet kommer til oppløpet er de fleste konkurrenter enten forsvunnet i røyken eller gått i garderoben.  

Frontmann Reidar Brendeland er en av Norges beste låtskrivere. ”Plukka plommer i Hardanger”, « God som gull» og ”For livets glade gutter går solen aldri ned” er bare tre av mange hundre låter som Reidar Brendeland har skrevet. Du vil bli overrasket over hvor mange sanger du husker når du lytter til bandet. Han skriver sanger som handler om vanlige folk og deres virkelige verden. Ofte med et skråblikk og humoristisk, ettertenksom vri. Dette er sanger til og for kassadamen, bussjåføren, politimannen, oljearbeideren, prest og klokker, vaskehjelpen, trailersjåføren, vinnere og tapere. Dette er sanger hvor både fattig og rik kjenner seg igjen, men alltid skrevet med et varmt hjerte for de svakeste i samfunnet. Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har alltid vært et ekstremt bra liveband. I 2021 er Reidar Brendeland & Vestlandsfanden bedre enn noen gang. Nytt album er på vei.

Pressefoto 2021

Reidar Brendeland & Vestlandsfanden 2021

Reidar Brendeland & Vestlandsfanden 2021