Reidar Brendeland & Vestlandsfanden 2020

Vi venter på at Norge åpner opp for nye konserter.

 

Historien

VESTLANDSFANDEN

Når Vestlandsfanden kommer dundrende langs veien med følget sitt er det bare å låse dørene - eller hive seg med på moroa. Med sitt ekstremt smittende humør og svingende folk-rock risikerer du å havne ut på golvet og opp på bordet før du har fått sukk for deg. Frontmann Reidar Brendeland får deg til å ville bli med på plommeplukking i Hardanger, og før du vet ordet av det kjenner du deg som en av livets glade gutter, og synger med på sanger du ikke engang visste at du kunne.

Etter mer enn 30 år på veien og over 3000 spillejobber er bandet nå klar med sin 16. plate. Den heter "Lika gla`". Ny felespiller fra 2014 er Olga Kivaeva. Vestlandsfanden er i dag et fullblods folk-rock band som blåser de fleste rockeband av banen allerede i første sving. Når bandet kommer til oppløpet er de fleste konkurrenter forsvunnet i røyken. Vestlandsfanden er ikke et band som rir inn i solnedgangen, men et band som rir rett inn i byen og skyter på alt og alle som rører på seg.

Vestlandsfanden originalbesetning 1979. Fra venstre: Bjarne Dankel jr - Reidar Brendeland - Øyvind Staveland - Kjell Henriksen - Ivar Woxmyhr.

Vestlandsfanden fikk ganske snart mange trofate fans. Mange av disse har fulgt bandet gjennom tykt og tynt frem til idag. Plateselskapet Polydor gav bandet platekontrakt kort tid etter de første spillejobbene. Ryktene spredte seg raskt at dette bandet laget et h........ liv når de kom på scenen. Det gjør Vestlandsfanden fremdeles, men i dag er det definitivt en tyngre utgave. Vestlandsfanden er i dag et fullblods folk-rock band som blåser de fleste rockeband av banen allerede i første sving. Når bandet kommer til oppløpet er de fleste konkurrenter forsvunnet i røyken. Vestlandsfanden er ikke et band som rir inn i solnedgangen, men et band som rir rett inn i byen og skyter på alt og alle som rører på seg.

Historien