Reidar Brendeland & Vestlandsfanden 2020

Vi venter på at Norge åpner opp for nye konserter.

 

Reidar Brendeland Oslo (født Sauda) Vokal, Gibson, munnspill.

Reidar har drevet Vestlandsfanden siden starten i 1979. Han er tekstforfatter og komponist til hovedtyngden av bandets låter. Han skriver også låter for andre artister. Han har levet låter til Wenche Myhre, Hanne Krogh, Olav Stedje, Ivar Medaas, 3 Busserulls m. fl. Reidar har også hatt sentrale verv i musikkorganisasjonene. Han har vært styreformann og styremedlem i Tekstforfatterfondet. Styremedlem i Nopa og Tono. Reidar har brukt hele sitt liv på musikken og er idag en erfaren artist med over 4000 jobber i ryggen. Uten å se bakover eller til siden har han skrevet sine viser uten tanke for skiftende trender eller salgbarhet. "Plukka plommer i Hardanger" og "For livets glade gutter går solen aldri ned" er bare to av mange hundre sanger som han har skrevet. Han har også samarbeidet med vest-norske forfattere som Kjartan Fløgstad , Ingvar Moe, Ragnar Hovland m.fl.

Andreas Berg - Oslo- El gitarer - Akustiske gitarer - lapsteel - mandolin - banjo

Andreas er utdannet ved University of North Texas i USA og har et naturlig forhold til folk-rock, country- rock og country som ingen andre. Med røtter i Egersund (slekt) har han sterkt nok alibi til å være med i Vestlandsfanden. Andreas utforsker en rekke instrumenter som er i bruk i roots og countrymusikken. Han spiller banjo, mandolin , lapsteel og steelgitar . Andreas er ofte å treffe som musikant på de forskjellige klubber i Oslo. Han spiller i mange forskjellige genre, fra jazz til blues og counrty. I tillegg til å være med i Vestlandsfanden er Andreas musikklærer i Oslo skolen.

Olaug Furusæter - Oslo - Fele

Tekst kommer senere

Thomas Mathiesen Dulsrud. Oslo - Trommer- perkusjon.

Thomas er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og er en allsidig og musikalsk herremann. Spiller det meste fra progmetal til fri-impro og spiller i en rekke forskjellige band og orkestre. Når Thomas ikke spiller trommer i Vestlandsfanden jobber han med komponering, arrangering og i forskjellige låtskriverkonstellasjoner. Spiller glam-metalgitar og kazoo på fritiden!

Arne Martinussen - Oslo - Orgel, trekkspill, synth og piano

Arne har lang fartstid som allsidig live og studiomusiker. Han har medvirket på Vestlandsfandens plater og konserter siden midten av 90 tallet. Han har også spilt med Hjerterknekt, Di Derre, Poul Krebs, Johanna Demker, Øsekara, Harald Thune, Claudia Scott og Little Boy Blue & the Blue Boys. Med bandet Little Boy Blue & the Blue Boys spilte Arne sammen med Lisa Fischer (Madonna-Stones-Streisand osv) samt også med Bernard Fowler og Blondie Chaplin (Begge to også fra Rolling Stones) Disse tre har utgjort kor rekka til Rolling Stones på flere turneer. Vi kunne listet opp en liste lenger enn Vøringsfossen med kjente og ukjente band som Arne har spilt med.

Kay Holen - Jessheim - Bass.

Kay er født og oppvokst i Oslo, bor på Jessheim, men har 25% sunnmørsk blod i seg, samt eget gårdsbruk, og er dermed overkvalifisert til å spille i Vestlandsfanden.

Han lærte seg å spille bass da han gikk på Seljord Folkehøgskole i 1998 og var i tillegg sjauer for Vestlandsfanden da de spilte der en gang. (Noe Reidar ikke husker i det hele tatt)

Kay har gått på Musikk og Lys og sceneteknikk hos NISS i Oslo i 2000/2001.

Når Kay ikke spiller i Vestlandsfanden så jobber han i Oslo brann-og redningsetat. På fritiden sysler han med kone og to små barn, slektsforskning og spiller også i flere bandprosjekt ved siden av